Przejdź do głównej zawartości

Niedługo wakacje, przepis na sukces!

Każda z nas już niesamowicie nie może się doczekać upragnionych przez wszystkich wakacji.
Jak załagodzić sobie to czekanie?
Mamy dla was przepis na wspaniałą lemoniadę arbuzową! :))

PRZYGOTOWANIE: 20 minut
SKŁADNIKI:
– 1,5 kg arbuza (waga przed obraniem go ze skóry)
– 3 cytryny
– ok 2 l wody gazowanej lub niegazowanej
– 100 ml wrzątku
– 4-5 łyżek cukru
– mięta do podania


  1. Do 100 ml wrzątku dodajcie cukier, wymieszajcie i odstawcie do wystygnięcia.
  2. Arbuza obierzcie, jeśli ma dużo pestek warto część z nich wyrzucić jeszcze przed blendowaniem. Arbuza wrzućcie do blendera i szybko zblendujcie na jednolitą masę. Masę przetrzyjcie przez sito, tak aby pozbyć się pestek i suchej części miąższu. Dodajcie sok wyciśnięty z 3 cytryn oraz syrop cukrowy. Na końcu uzupełnijcie wodą i podawajcie. Lemoniada najlepsza jest po uprzednim schłodzeniu lub z dodatkiem lodu.
 Smacznego! ♥
 Pink Watermelon Lemonade Slushies. Sounds refreshing! #recipe
przepis z https://nietylkopasta.pl/lemoniada-arbuzowa/ 

Komentarze